Sivut

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Peltirasia uusiksi


Ikeasta saa käteviä peltirasioita halvalla, mutta niiden ulkoasussa on toivomisen varaa. Niinpä päätin kokeilla, josko saisin irtoteelle nätimmän kodin vähän tuunaamalla.

Maalasin ensin mustia kuvioita piiloon valkoisella spray-maalilla. Hioin puolet purkista, jonka jälkeen totesin että maali tarttuu ihan riittävän hyvin ilman hiomistakin (tässä kohtaa varmaan taas tosielämän peltisepät sun muut ammattimiehet saa vähintään pienen elohiiren silmään). Päällystämistä varten olin hankkinut Marimekon Lumimarja-kangasta ja tarkoitus oli kiinnittää se kuumaliimalla. Paino sanalla tarkoitus.. Eipä onnistunut se, joten hätiin tuli pikaliima sekä kaiken pelastava kaksipuolinen teippi (teollisuuslaatua nääs, sillä saa vaikka sedän kattoon). Lopuksi laitoin silkkinauhaa kannen reunan ympärille sekä rasian yläreunaan.

Aika huonosti tuosta kuvasta näkyy kankaan kuviot, marjat häviävät taustaan. Ja näköjään olisin voinut myös silittää kankaan ennen kiinnittämistä.. Aika näyttää kuinka kestävä ratkaisu tämä on, ja kuinka nopeasti kangas nuhjaantuu. Mutta tuli siitä kuitenkin mielestäni ihan hyvä :)

2 kommenttia:

  1. Samaisia purkkeja olen itsekin katsellut ja kuviointi ei vaan ole ollut mieleinen...spray tarraliima vois toimia hyvin kankaan kiinnittämisessä.

    VastaaPoista
  2. Loistava vinkki, kiitos. En ole koskaan käyttänyt spray tarraliimaa, joten pitänee ensin testailla tuleeko läpi kankaasta vai ei. Pikaliima nimittäin tulee ja jälki erottuu kuivumisen jälkeenkin.

    VastaaPoista