Sivut

maanantai 29. huhtikuuta 2013

Quilling-kurssi

Perjantaina pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan kykyjäni opettajana :) Kollegat "oikeissa töissä" ovat katselleet silmiä pyöritellen quillingiin hurahtamistani ja halusivat itsekin testata, miten paperisuikaleet taipuvat kuvioiksi. Joten kymmenen naisen (yllättäen yksikään miehistä ei ilmoittautunut mukaan) ryhmä ryhtyi perjantai-illan kunniaksi taiteilemaan kortteja.


Kukaan osallistujista ei ollut aiemmin kokeillut quillingia, mutta valmista syntyi. Olin koonnut neljän kuvion setin yksityiskohtaisine ohjeineen, ja ennen kuvioiden tekoa kävimme yhdessä läpi perusteet. Mukavaa oli ja rohkeimmat alkoivat jo tehdä omia mallejaan illan edetessä.

Tästä kokemuksesta rohkaistuneena uskaltaudun nyt tarjoamaan vastaavaa kurssia muillekin halukkaille, joten ota yhteyttä (pandanpaja@gmail.com), jos kiinnostuit.

torstai 25. huhtikuuta 2013

Hulluna helmiin

Pakko myöntää, että allekirjoittaneella taitaa olla joku pienimuotoinen kiintymyssuhde kaikenlaisiin pieniin lasipulloihin ja -purnukoihin, varsinkin jos korkki sattuu olemaan korkkia tai lasia. Erilaisia lasiasioita on kertynyt siis jo yli oman tarpeen, mutten siltikään voinut vastustaa näitä kaunokaisia. Sisältö tuli myös ihan käyttöön, olinkin jo etsiskellyt jotain kivaa helmisettiä, ja tämä irtosi kolmella eurolla (!) Tigerista.

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Orkidea


Pitihän se orkideakin testata beehive-tekniikalla, aika pitsinen tuli.

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Kuvakehys

Ystävä halusi tyttäriensä kuvaan quilling-koristeet ja antoi minulle vapaat kädet (jee!). Kuvassa on kesäinen tunnelma, joten ajattelin tehdä reunukseen kukkia. Ruskettuneiden neitosten ympärille tuli korallia (vai mikä tuon värin nimi onkaan) ja vaaleankeltaista. Kukissa käytin suikaleita, joissa väri vaalenee päästä toiseen. Isot lehdet on tehty beehive-tekniikalla. Työn tilaaja oli tyytyväinen ja täytyy myöntää, että lopputuloksesta tuli omastakin mielestä hieno.

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Sydän mehiläispesä-tekniikalla

Internetin ihmeellisestä maailmasta (tarkemmin sanottuna täältä) löytyi jälleen uusi hauska tekniikka. Mehiläispesä-tekniikassa (engl. beehive - pieni biologi minussa ei kyllä ymmärrä mistä tuo nimi on peräisin..) paperisuikaleeseen tehdään useita pieniä rullia/kiemuroita koko suikaleen pituudelta. Kiemuroilla täytetään valmiiksi tehty muoto, esim. kukan terälehti, sydän tms. Käytin tässä sydämien reunoihin kartonkia, samoin kuin kirjaimia tehdessäni. Sydämien ääriviivat on piirretty piparimuottien avulla, vapaalla kädellä on ihan turha kuvitellakaan piirtävänsä symmetrisiä sydämiä. Pienempi sydän on tehty suikaleilla, joissa väri vaihtuu asteittain valkoisesta mustaan. Toimii mielestäni tässä todella hyvin.


lauantai 6. huhtikuuta 2013

Kalla

Olen yrittänyt päästä kunnolla sisälle tähän quillingin muotoon, jossa paperisuikaleita ei itse asiassa kierretä rullalle ollenkaan. Vaikuttaa (ja näyttää) yksinkertaiselta, mutta mielestäni teettää enemmän töitä kuin perinteinen "rulla-quilling". Mutta joihinkin muotoihin, kuten esim. kuvassa näkyvään kallaan, tämä tekniikka sopii mielestäni huomattavasti rullailua paremmin. Olen siis liimannut suikaleita toisesta päästä kiinni toisiinsa nippuun ja sen jälkeen taivutellut haluamaani muotoon. Tästä pitäisi tehdä vaihekuvat, ihan mahdotonta yrittää selittää. Mahtaisiko olla ohjeelle tarvetta?

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pieniä varpaita

Nyt näyttää olevan joku vauvabuumi meneillään, kun vauvakortteja syntyy liukuhihnalta. Kuulunee kevääseen?